Любимият ви суитчър ви е омръзнал? Не се побирате в кожата,

...
Любимият ви суитчър ви е омръзнал? Не се побирате в кожата,
Коментари Харесай

Младежи създадоха смарт приложение за продажба на дрехи, заканват се да превземат Балканите -

Любимият ви суитчър ви е омръзнал? Не се побирате в кожата, че с колежката по офис сте си купили по едно и също време едно и също сако? Или просто желаете да измененията дрешника си? С мисълта за такива като вас трима младежи от Кубрат са основали приложението за продажба на облекла Push Marketplace, което за два месеца от формалния му старт има над 8 хиляди консуматори и над 8 хиляди разгласи.

„ Пуснахме приложението на 16 април и на третия месец към този момент в нашата категория сме на пето място по брой на изтеглянията “ – споделя Илиан Коджахристов, който в младежкия план дава отговор за финансовата част, пиара и всичко, което не е маркетинг и техническа част. В сферата на програмирането „ съучастници “ са му Симо Александров и Любо Любчев, написали кодовете и приложението от нулата. Четвъртият мускетар, който са привлекли към идеята е Никол, която се занимава с целия маркетинг на плана. Въпреки, че приложението не е монетизирана и се предлага гратис, екипът има и трима стажанти.

„ Идеята за сходна платформа, която да събере всички хора, предлагащи и продаващи облекла, я имам от 2018 година. Всеки да може да предложи дреха за продажба или да си купи нещо, което му хареса “ – споделя Илиан. Планът узрял след присъединяване в студентска бригада в Съединени американски щати, където се срещнал с платформата за препродажба на облекла Poshmark.

Въпреки, че на пръв взор е обикновено, приложението към този момент няма аналог на българския пазар. 80-90 на 100 от облеклата са втора ръка. За да продадете дънките си, маратонките, или екстравагантно палто, е задоволително да му извършите няколко фотоси. Екипът на приложението ще обработи първата фотография като зачисти фона. „ Снимките продават, колкото по-добре наподобява първата фотография, толкоз по-лесно се продава продуктът “ – изяснява Коджахристов. Добавя се изложение и остава предлагането да се срещне с търсенето. Обяви пускат както физически лица, по този начин и дребни магазинчета.

На интерес се радват предложенията за облекла втора употреба. „ Има хора, които обикалят по „ маниите “, събират готини неща, винтидж, други си чистят дрешниците. Да, можете да го наречете онлайн дрип шоп “ – разяснява Илиан. Засега приложението е лимитирано до българския пазар, само че през януари младежите плануват да излязат в Румъния. Засега имат над 600 действителни продажби.

Следващите стъпки ще включват интегрирани онлайн заплащания, платформата ще приема заплащанията и ще ги дава на продавача. Ще има рейтинг система, която ще класира както продавачите, по този начин и купувачите.

„ В България няма платформа като нашата, има доста онлайн магазини, само че мобилен вид, при който се реализира контакт сред продавача и купувача няма, няма и в Румъния, не виждаме и на Балканите, по тази причина планираме след 4-5 години да сме в множеството страни на Балканския полуостров. “ – споделя Илиан Коджахристов.

Покупко-продажбата на използвани облекла сега е прогресивен тренд както в България, по този начин и по света. До огромна степен е обвързван със замърсяването – текстилният отрасъл и конфекцията са един от факторите за замърсяване, по тази причина хората с екологическо мислене прегръщат концепцията вместо да си купят нова дреха в бутик, да се облекат в нещо, което им харесва, въпреки и да е носено. „ Това е модел на държание, още повече, че част от нещата не могат да бъдат открити другаде. “

Ножицата на цените е мощно разтворена. Както има неща, които са за левчета, по този начин може да се видят и разгласи за обувки за 1000 лв., лимитирани серии. „ Някои селъри се занимават с продажбата на лимитирани кецове, създадени в дребни серии, купуват ги и ги препродават у нас “, изяснява Илиан.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР